–Sosiale fellesskap og samvær med andre er forebyggende medisin for den psykiske helsa.

Sosiale fellesskap og samvær med andre er forebyggende medisin for den psykiske helsa. Bente Roer har enkle triks for å skape et godt fellesskap: Kaffe, is, og fem minutter til en prat.

– Arbeidsfellesskapene er en lavterskelarena for å skape godt naboskap. Det er steder hvor det er naturlig å møte hverandre, komme sammen og utveksle erfaringer.

Hennes tre-trinns oppskrift for å utvikle godt naboskap er verken komplisert eller kostbar:

– Jeg byr folk på kaffe! Jeg har alltid kaffe. Og alltid is i fryseren. Og så prøver jeg sette av fem minutter. Dessuten har jeg en mann og en sønn som også er veldig flinke til å finne de små lukene til å møte naboen.

Jeg prøver å sette av fem minutter!

Bente Roer og familien driver Nedre Roer gård i Rygge

Bente Roer og familien driver kyllingproduksjon, i tillegg til produksjon av grønnsaker.

Arenaene for å komme sammen er like nære som de er naturlige: Kontoret i kyllingfjøset, vegg-i-vegg med 15 000 trippende kyllinger, eller i åkeren blant løk og poteter.

Og hva praten går om?

– Politikk, fag, familie, været. Det er rom for veldig mye, egentlig, og det er jo det som er så godt, å bare kunne prate med hverandre om hva som helst: En utfordrende våronn, eller en innhøsting som har vært vanskelig. Så da snakker vi om det…

– Og så klager vi, og så syter vi, og så prøver vi å se det positive, og så bygger vi hverandre opp! Sånn er det, takhøyden skal være stor!

Og så klager vi, og så syter vi, og så bygger vi hverandre opp!